dcsv.me

Discord Nedir? Discord Nasıl Kullanılır?

Discord Nedir? Discord Nasıl Kullanılır?
Volkan • volkan1
921
Discord Nedir? Discord Nasıl Kullanılır?

ae

Discord kullanıcılara ses ve video görüşmeleri, sohbet odaları, oyunlarla çeşitli entegrasyonlar gibi araçlar sunar fakat Discord, oyuncu topluluğunun dışında ki kesimin de uygulamayı kullanabilmesi için adımlar atmıştır.
Final Fantasy XIV ve League of Legends gibi oyunlarda oyun-içi sesli iletişimin gerekli olduğunu, diğer sesli iletişim platformlarının ise çok fazla kötü olduğunu fark eden Jason Citron, kullanımı daha pratik ve daha ileri seviye bir iletişim aracı geliştirmeye başladı.
Discord 2015 yılında yayınlandı ve yapılan reklamlar sayesinde tanınmayı başardı ve zaman geçtikçe Discord popülerliğini arttırmaya devam etti.
Discord, yaptığı açıklamalarda Discord uygulamasının yalnızca oyuncular için olmadığını, çeşitli toplulukların da bu platformu kullanabilmesi için geliştirildiğini açıkladı.

s-re

 

 

Discord Nasıl Kullanılır?


Discord'u kullanmaya başlamak için ilk yapmanız gereken kendinize ait bir hesap oluşturmaktır, unutmayın ki Discord kullanmak tamamen ücretsizdir.
Discord hesabınızı oluştururken kullandığınız parolanın güvenli olup olmadığına önem gösterin, hesabınızı daha fazla korumak istiyorsanız “İki Faktörlü Kimlik Doğrulama” özelliğini kullanmanız sizin için daha iyi olabilir.
Ayarlarınıza erişmek için ekranın sol alt köşesinde ki çark simgesine tıklamanız yeterlidir, uygulama içinde ki her türlü ayarı isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

 

 

 

Discord Sunucusu Nedir?


Discord, arkadaşların veya topluluğun için sana iletişim hizmeti verir. Bu hizmetten yararlanabilmek için sunuculara katılabilir veya kendi sunucunu oluşturabilirsin!
Sunucular metin ve ses kanallarından oluşur.
Metin kanalları, yazılı olarak konuşmak için ayrı alanlardır. Ses kanalları ise sesli ve görüntülü bir şekilde iletişim kurmanı sağlar.

 

 

Discord Sunucusu Nasıl Oluşturulur?


Discord sunucunu oluşturmak için ilk yapman gereken hesabın ile Discord'a giriş yapmak. Ardından sol tarafta panelde bulunan "+" işaretine basarak sunucunu oluşturabilirsin.

addserver

Sunucunu oluşturduktan sonra yapman gereken ses kanalları ve yazı kanalları oluşturmak, onları özelleştirmek istersen kanalın üstüne geldikten sonra "Kanalı Yönet" tuşuna basabilirsin.
İnsanları sunucuna davet etmek için sol tarafta ki panelden sunucunun üstüne geldikten sonra sağ tıklaman ve davet bağlantısı oluşturman yeterli! Davet bağlantısının ayarlarını değiştirebilirsin, işlemin bittiğinde davet bağlantısını arkadaşlarına göndermeyi unutma!

sunucu2

 

 

 

Bir Discord Sunucusuna Nasıl Katılabilirim?


Discord sunucusuna katılmak için bir davet bağlantısına ihtiyaç vardır. Eğer elinizde geçerli bir davet bağlantısı var ise sol tarafta ki panelden "+" tuşuna basın ve “Join a server – Sunucuya katıl” tuşuna tıklayın. Ardından elinizde ki davet bağlantısını oraya girin ardından "Sunucuya Katıl" tuşuna basın.
Sunucu oluşturmak gibi katılmakta bu kadar kolay.

Add-server-create-or-join-server-window

 

 

 

 

Discord'da Sunucu Nasıl Silinir?


1 - Sol paneldeki listeden silmek istediğiniz sunucuyu seçin. 2 - Sunucu Adının yanında ki aşağıya doğru bakan oku seçin. 3 - Solda ki paneli aşağıya doğru kaydırın. 4 - Delete Server – Sunucuyu Sil‘i seçin. 5 - İstendiğinde sunucu adını yeniden girin. 6 - Onaylamak için Sunucuyu Sil‘i seçin.

 

 

 

Discord'da Arkadaşlık İsteği Nasıl Gönderilir?


İlk yapman gereken sol panelde ki Discord logosuna tıklaman, tıkladıktan sonra "Arkadaşlar" kısmına erişmen gerekli. Bunları yaptıktan sonra sağ üst tarafta ki "Arkadaş Ekle" butonuna basman gerekli.

arkada

Bu adımları yaptıktan sonra önüne bir pencere açılacak, açılan pencereye isim ve etiket girmen gerekir.

arkada-2

Bu kısımda şu 3 önemli maddeye dikkat etmen gerekir.
1. Tam Kullanıcı Adı (Büyük/küçük harf duyarlıdır!)
2. "#" simgesi
3. Discord Etiketi (4 hane)
Bunları yerine getirdiğinde tek yapman gereken arkadaşlık isteğini göndermek.
Arkadaş eklemek için bir çok yol var bunlardan bir diğeri kişinin profili üzerinden istek göndermektir.

arkada-3

Profil tuşuna bastıktan sonra önüne çıkan pencerede "Arkadaşlık İsteği Gönder" tuşuna basman yeterlidir.

arkada-4

Bir diğer yol ise kişinin üstüne tıkladıktan sonra "Arkadaş Ekle" tuşuna basmaktır.

arkada-5

 

Share:
author
Volkan

Dünyama Hoş geldin!

R İ B E L L A#EEBİZHEPNUMBERONE
GÜNÜN SUNUCUSU