dcsv.me

Discord Sunucu Şablonu (Server Template) Nedir? Nasıl Kullanılır?

Discord Sunucu Şablonu (Server Template) Nedir? Nasıl Kullanılır?
Volkan • volkan1
11163
Discord Sunucu Şablonu (Server Template) Nedir? Nasıl Kullanılır?

Discord sunucu şablonu nedir, nasıl kullanılır veya ne işe yarar gibi konularda merak edilenleri anlatacağız. Discord fonksiyonel bir iletişim olması sebebiyle son zamanların ideal iletişim araçlarından biri haline gelmiştir. Discord’un kendini tanımlama şekli “Oyuncular için sohbet” olduğu için buna yönelik son derece işlevsel özellikler ortaya koyuyor. 

Topluluklarınızla iletişim kurmak için sesli, yazılı veya görüntülü olarak kendinize ücretsiz bir sunucu oluşturabilirsiniz. Bu sunucuda özel bir alan oluşturarak topluluklarınızda iletişimde kalabilirsiniz. Bu noktada Discord sunucu şablonları ile benzersiz bir kanala sahip olabilirsiniz. Tam özellikli, işlevsel bir Discord sunucusunu şablonlarla sağlayabilirsiniz. Nasıl mı? 

 

Discord Sunucu Şablonu Nasıl Alınır? 

Discord sunucu şablonlarını 5 farklı stilde sıralıyor. Bunlar; 

  • Yerel topluluklar
  • Yaratıcılar ve hobiler 
  • Küresel topluluklar 
  • Aile 
  • Çalışma grupları 

Bu şablonlardan istediğinizi kullanmak için ise Windows PC veya Mac işletim sistemlerinize Discord’u yüklemeniz gerekir. Yüklemeyi gerçekleştirdikten sonra yukarıda sıraladığımız 5 bağlantıdan birine tıklayın. 

Ayrıca bu şablonlara Discord’un şablon sayfasından da erişebilirsiniz. 

Yeni menünüz yüklendikten sonra sunucunuza bir isim verin. Ardından resim yükleyin ve “Sunucu Oluşturun (Create Server)” yazısına tıklayın. Artık şablon sunucunuzla etkileşim kurabilirsiniz.

Eğer alt kanallar oluşturmak istersen, yanındaki “+” simgesine tıklayabilirsin. Ayarlardan gerekli düzenlemeleri yapmak için ise dişli çark düğmesine tıklayabilirsin.  

 

Discord Sunucu Şablonları ile Hazır Sunucu Kurun

Discord sunucu şablonları Türkçe birçok sunucuda rahatça bulabilirsiniz. Kolay bir şekilde hazır sunucu kurmak isteyenler için son derece işlevsel olan Discord şablonlarına çeşitli sitelerden kolayca sunucunuza yükleyebilirsiniz. 

Bu şablon sunucuları sizlere rol oluşturma gibi işlemlerinizi pratik bir şekilde sağlar. Bu sayede hazır ve hızlı Discord sunucusu kurmak çok kolay! 

Arama motoruna Discord şablonları yazarak, ücretsiz şablon veren sitelere erişebilirsiniz. Buradan dilediğiniz şablonu seçip, “Kullan” seçeneğine tıklayın. Size bir kod verecektir. Bu kodu kopyalayın. Ardından “Botu Ekle” düğmesine tıklayın. Sunucunuzu seçin. Size yetkileri verir. Botu sunucunuza eklemiş oldunuz. Şablonu aldığınız siteye gelin ve tamam düğmesine tıklayın. 

Template rolünü en üste almanız gerekir. Aksi takdirde hata verebilir. Kopyaladığınız kodu sunucuya yapıştırın. Gerekli kurulumlara “Evet”i tıkladığınızda Discord şablon oluşturma işlemini tamamlamış olursunuz.

Artık sunucunuzu pratik bir şekilde oluşturdunuz. Bu Discord sunucu şablonu rollerinizi de direkt olarak oluşturur. Fakat izinleri sizin oluşturmanız gerekir. Nihayetinde hazır ve hızlı bir şekilde Discord sunucusunu oluşturmuş oldunuz. 

Share:
author
Volkan

Dünyama Hoş geldin!

Film Dizi Dünyasi
GÜNÜN SUNUCUSU