dcsv.me

Discord Sunucu Sahipliği Aktarımı Nasıl Yapılır?

Discord Sunucu Sahipliği Aktarımı Nasıl Yapılır?
Volkan • volkan1
7683
Discord Sunucu Sahipliği Aktarımı Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda aktif olarak kullanılan sosyal medya mecralarından biri discord sunucuları olmaktadır. Birçok kişi kendisine discord sunucularını açmakta ve bunun sahipliğini yapmaktadır. Sahip olunan bu sunucuların sahipliğinin bir başkasına devredilmesi gibi bir imkan söz konusudur. Discord sunucu sahipliği aktarımı nasıl yapılır sorusuna bu yazımızda birlikte yanıt arayacağız. 

İsterseniz tamamen discord sunucu devretmesi işlemi yapın, isterseniz bir süreliğine birine emanet edecek olun, bu iki işlemi de rahatlıkla aşağıdaki adımları takip ederek rahatlıkla yapabileceksiniz. 

1. Sunucu isminiz olduğu yere tıklayın ve “Server Settings (Sunucu ayarları)” girin. 

2. Kullanıcı yönetiminin alt başlıklarında göreceğiniz “Members (Kullanıcılar)” yazan kısma tıklayın. 

3. Discord sunucunun sahipliğini aktarmak istediğin kanalın yan tarafından bulunan üç noktaya tıkla ve “Transfer Ownership (Sunucu Sahipliğini Aktar)” seçeneğine tıkla. 

Tüm bu adımları gerçekleştirdikten sonra işleminiz tamamdır. 

 

Discord Sunucusu Nasıl Silinir? 

Discord sunucunuz var ve artık bunu sürdürmek istemiyor olabilirsiniz. Yukarıda discord sunucu sahipliğini aktararak bu isteğinizi yerine getirebilmenizin bir yolunu aktardık. Ancak discord sunucu sahipliğini aktarmak yerine tamamen silmek istiyorsanız, bu da oldukça basit bir işlemdir. 

  • Yukarıdaki işleme benzer şekilde ilerliyoruz. Öncelikle sunucu adınızın yanında yer alan ok işaretine tıklayın ve sunucu ayarlarına (Server Settings) tıklayın. 
  • Çıkan ekranda sol tarafta yer alan menünün en altında “Delete Server” yazısını göreceksiniz. Sunucu sil anlamına gelen bu kısma tıklayarak discord sunucusu silme işlemi tamamlanır. 
  • Belirtilmesi gereken hususlardan biri yalnızca sunucu sahibi sunucuyu silebilir. En önemli role sahip olsan bile sunucunun sahibi değilsen silme işlemini yapamazsın. 

 

Discord Sunucunuza Nasıl Üye Çekebilirsiniz? 

Discord sunucunuzu yeteri kadar üye sahibi olmadığınız için kapatmak istiyor olabilirsiniz. Kapatmak yerine daha iyi çözümlere ulaşmak sunucunuzun daha iyi noktalara gelmesini sağlayacaktır. Kaliteli bir discord sunucusu sahibi olmanın başlıca etmenlerinden biri çok üye çekmektir. 

  • Güzel bir logo kullanmanız discord sunucusunun daha kaliteli görünmesini sağlar. 
  • Çeşitli botların yardımından faydalanın. 
  • Sunucu listelerine ekleyerek daha fazla üyenin katılmasını sağlayabilirsiniz. Sitemizde discord sunucu ekle bölümünü pratik bir şekilde kullanabilirsiniz. 
  • Tek konuya odaklanarak ve yaratıcı bir isim bularak kaliteli bir discord sunucusu elde edin. 

Tüm bunlar daha çok üye çekmenizde faydalı olacaktır. 

Share:
author
Volkan

Dünyama Hoş geldin!

G A L A T A ┃%30
GÜNÜN SUNUCUSU