dcsv.me

Discord Sunucusu Bot Ekleme Nasıl Yapılır?

Discord Sunucusu Bot Ekleme Nasıl Yapılır?
Volkan • volkan1
3876
Discord Sunucusu Bot Ekleme Nasıl Yapılır?

Son zamanların en popüler uygulamalarından olan discord kullanıcılarına çeşitli deneyimler sunuyor. Discord sunucusu sahibi olanlar, sunucularını kişiselleştirebilir, istedikleri özellikleri sunucularına ekleyebilirler. Bot ekleme işlemleri oldukça basit ve pratik adımlardan oluşur. Discord sunucu sahiplerinin kanallarını zenginleştirebilmeleri ve hitap ettikleri kullanıcılara çeşitli imkanlar sunmaları sebebiyle bot ekleme işlemlerini oldukça sık merak etmektedir. 

Bu merakları gidermek için discord sunucusu bot ekleme nasıl yapılır buna ilişkin tüm adımları sizlere aktaracağız. 

  1. Discord hesabınızda “Sunucuyu Yönet” izniniz var mıdır bunu bilmeniz gerekiyor. Bunun için profilinize gidin ve “Genel izinler” kısmına bakın. Burada sunucuyu yönet izninizi etkin konuma getirin. 
  2. Eklemek istediğiniz bot hangisi ise onun web sayfasına gitmelisiniz. 
  3. Sunucuya Bot Ekle” ya da “Botu Davet Et” bu iki seçenekten biri karşınıza çıkacak. Buna tıklayın. 
  4. Ardından botu, açılan sayfaya bot eklemek ve yetkilendirmek için bir sunucu seçmelisiniz. 
  5. Discord sunucunuzu açtığınızda botun kenar çubuğunda olması gerekiyor. En kolay bot ekleme işlemleri bu şekildedir. 

Discord Müzik Botu Nasıl Eklenir? 

Discord bot ekleme işlemlerinde en çok tercih edilenler arasında müzik botları yer alıyor. Discordun kullanışlılığını ve eğlenceli oluşunu artıran bu tür botları sunucunuza yüklemek ise oldukça basit ve pratiktir. 

Discord müzik botu ekleme işlemi için, ekleyeceğiniz botun web sayfasına gitmelisiniz. Invite seçeneğine tıklayın. Yeni bir pencere açılacak. Bu pencerede eklemek istediğiniz sunucuyu seçin ve “Yetkilendir” butonunu tıklayın. Robot değilim doğrulamasının ardından işleminiz tamamdır. 

Genel olarak tüm bot ekleme işlemleri bu şekilde benzerlik gösteriyor. Müzik botu en sık kullanılanlardan birini oluşturduğu için örnek olarak verdik. Hoş geldin botu, mesaj silme botu gibi isteklerinizi de bu şekilde gerçekleştirebilirsiniz. 

Discord Botu Nedir, Ne İşe Yarar? 

Discord kişilerin bir araya geldiği, oyuncuların arkadaşlarıyla sesli iletişime geçmesini sağlayan ve bunu güzelleştiren bir araçtır. Bunun en güzel yollarından birini ise Discord’un sunmuş olduğu botlar sağlıyor. Birçok işleve sahip olan çeşitli botlarla discord sunucunuzu kaliteli şekilde dizayn edebilir, kullanıcılarınıza birçok artı sağlayabilirsiniz. Discord botu aslında sahte birer kullanıcıdır. Bunlara ise birtakım komutlar verilir ve isteğinize göre şeyler yapabiliyorsunuz. 

Bunun en güzel örneğini ise yukarıda bahsettiğimiz gibi müzik botları oluşturuyor. Discord botlarının sunduğu çeşitlilikten faydalanın ve daha çok üye çekmeyi elde edin. 

Share:
author
Volkan

Dünyama Hoş geldin!

FONDEA #COMEBACK
GÜNÜN SUNUCUSU